Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a k analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

Proč pláčeme při krájení cibule

 
 

V knize se dočtete o tom, že...

všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů. Ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.

Dostupnost Vyprodáno
Cena 306 Kč bez DPH
337 Kč
Kód produktu 1952
Značka Nakladatelství GRADA Publishing, a.s.
Kategorie knihy
Položka byla vyprodána...
 
 
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Prohlížením našich stránek s jejich používáním souhlasíte.