Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a k analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
  • 1 z 6
 

Jedlé oleje 0,5 l

 

Jednodruhové jedlé rostlinné oleje Agro-El pocházejí z prvního lisování za studena. Vynikají svou chutí a čerstvostí. Chuť olejů je dána kombinací kvalitních vstupních surovin pocházejících převážně ze zemí EU a dlouholetou tradicí a zkušenostmi rakouských rodinných lisoven. Dosažení maximální možné čerstvosti olejů umožňuje zakázkové a operativní lisování přizpůsobené potřebám zákazníků.

Dostupnost Zvolte variantu Na dotaz (2 ks) Na dotaz
druh rostliny
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Běžná cena 290 Kč 359 Kč od 290 Kč
Ušetříte 3 Kč (–1 %) 35 Kč (–10 %) 35 Kč (–10 %)
287 Kč 324 Kč od 287 Kč
237 Kč 268 Kč od 237 Kč bez DPH
   
Kód produktu 1225/LNE 1225/KON Zvolte variantu
Kategorie Jedlé oleje - česká produkce
 

Lněný olej je v čistě přírodním stavu, bez přidaných látek, a není rafinován. Získává se lisováním lnu žlutého. Jedná se o 100 % jednodruhový jedlý rostlinný olej lisovaný za studena a sedimentovaný.. Lněný olej výrobce neskladuje, je dodáván ihned po vylisování.

Za studena lisovaný lněný olej ponechaný v přírodním stavu je skutečnou raritou. Je jedním z nejcennějších jedlých olejů vůbec. Výběrem správných odrůd potravinářského lnu usilujeme o to, aby lněný olej dosahoval vysokého procenta obsahu omega 3 mastných kyselin. Lněný olej má zpravidla jasně žlutou barvu a plné aroma.

Trvanlivost

Jedná se o velmi citlivý výrobek s omezenou trvanlivostí. Proto je olej lisován až po nashromáždění objednávek (zpravidla jedenkrát za 10 - 14 dnů) a okamžitě po dokončení procesu lisování je rozesílán zákazníkům. Stejně jako naše ostatní oleje ani lněný olej není filtrován, pouze sedimentován, čímž je zachován jeho přírodní stav.

Obsah omega 3 nenasycených mastných kyselin

Vysoce ceněnou vlastností lněného oleje je jeho obsah omega 3 nenasycených mastných kyselin (kyselina alfa-linolenová). Lněný olej je proto lisován z takových odrůd lnu setého, které vysoký obsah těchto látek zaručují. Standardní obsah omega 3 nenasycených mastných kyselin v námi dodávaném lněném oleji se pohybuje v rozmezí 50 - 70 %.

DŮLEŽITÉ

Lněný olej podléhá velmi rychlé oxidaci. Musí být proto chráněn před přístupem vzduchu, tepla a světla.

Náš tip:

Vřele doporučujeme používat lněný olej s tučným tvarohem. Krátkým šleháním se vytvoří homogenní neutrální hmota, kterou si můžete dochutit dle libosti. Sladkou verzi s ovocem, medem, ořechy nebo slanou se syrovou zeleninou, česnekem, bílým pepřem, kurkumou, himalájskou solí. Pro žádoucí ozdravný účinek musí být přidávané ovoce či zelenina ČERSTVÉ, nikoliv konzervované! Dají se použít i další jádra - slunečnicová, dýňová a jiná semena, která ovšem opět musí být syrová = nepražená a nesolená.

_________________________________________________________________________________________________________

Konopný olej se získává lisováním technických odrůd konopí. Jedná se o 100 % jednodruhový jedlý rostlinný olej lisovaný za studena a sedimentovaný. Konopný olej je v čistě přírodním stavu, bez přidaných látek, a není rafinován.

Konopný olej v posledních letech stoupá na oblibě pro svou specifickou chuť i vůni. Olej obsahuje až 75 % nenasycených mastných kyselin. Až 55 % kyseliny alfa-linolové (omega 6), cca 22 % kyseliny alfa-linolenové (omega 3) a v menší míře také kyseliny gama-linolenovou a stearidonovou. Celkově se jedná o velmi příznivý poměr esenciálních mastných kyselin, které jsou nutné ke správnému růstu a fungování imunitního systému.

Charakteristická barva konopného oleje se pohybuje v různých škálách od světle zelené až po tmavě zelenou. V chuti i vůni zpravidla převažují ořechy.

_________________________________________________________________________________________________________

Ostropestřecový olej se získává lisováním plodů ostropestřce (bodláku) mariánského, který je pěstován v souladu s podmínkami pro označení BIO. Jedná se o 100% jednodruhový jedlý rostlinný olej lisovaný za studena a následně sedimentovaný. Olej je v čistě přírodním stavu, bez přidaných látek a není rafinován.

Olej z bodláku mariánského je čirý a vyznačuje se zpravidla světle žlutou barvou. Možný je také mírně nazelenalý nádech. Chuť tohoto oleje je velmi jemná bez výrazného specifického rysu. Při použití v kuchyni proto nemusíte mít strach, že by tento olej rušil chuť připravovaného pokrmu. Sloužit může spíše jako zjemňovací prvek.

Ostropestřec mariánský je poměrně známou bylinou. Blahodárné účinky jeho plodů jsou dlouhodobě známé a jsou popsány v mnoha různých zdrojích. Mezi nejznámější a nejčastěji popisované účinky ostropestřce patří jeho pozitivní vliv při onemocněních jater, kdy napomáhá jejich regeneraci.

_________________________________________________________________________________________________________

Sezamový olej se získává lisováním sezamovývh semínek. Jedná se o 100 % jednodruhový rostlinný olej lisovaný za studena a sedimentovaný. Olej je v čistě přírodním stavu, bez přidaných látek, a není rafinován.

CZ-BIO-002

_________________________________________________________________________________________________________

Dýňový olej výrazně zelené barvy je specialitou uznávanou jako delikatesa. Tykvová jádra se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin a důležitých vitamínů A, B, D a E. Svým obsahem tak dýňový olej odpovídá požadavkům moderní vědy na výživu se zajištěním zdravých tuků. Dýňový olej obsahuje cca 18 % nasycených a přes 70 % nenasycených mastných kyselin. Působí příznivě na krevní oběh a na žlázy s vnitřní sekrecí. Dýňový olej také mírní potíže spojené s benigní hyperplasií prostaty.

Skladování

Pravý dýňový olej se vyrábí starým osvědčeným postupem, který zajišťuje vysokou kvalitu a jedinečné aroma. Tuto kvalitu a aroma můžete uchovat, pokud olej budete skladovat v chladu a v uzavřené nádobě bez přístupu světla.

Uchovávejte v chladu.

Použití

Dýňový olej je velmi vhodný pro přípravu salátů z hlávkového a čínského zelí, fazolí, okurek, rajčat, ředkviček a jiné zeleniny. Svou chutí, stravitelností a vysokou biologickou hodnotou dodává těmto salátům jedinečnou chuť. Velmi oblíben je také pro přípravu masa a uzenin v nálevu octa a oleje, nebo k dochucování polévek. Své uplatnění dýňový olej nalezne také v pomazánkách.

 

 

 
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Prohlížením našich stránek s jejich používáním souhlasíte.